Wednesday, August 4, 2010

Lalai,Gopoh,Cemerkap dan Cuai..

~Salam~


Entri ini dipostkan bagi tatapan kalian..Hari ini perut aku meragam(GASTRIK)..entah mane yang silap pon aku xtaw..nak kate x makan aku da makan..tapi tetap sakit jugak..erm..puasa tinggal lagi seminggu je..sejak 2-3 menjak nie perot aku memang suke meragam..pedih x terkata..aku hanya mampu tahan kesakitan..

Cakap pasal gastrik nie tetibe aku teringat tragedi yang berlaku di kolej semester lepas..OK! ceritanya begini..Mase tu jam ditangan hampir pukul 5.30 petang..Selesai kelas Photogrammetry aku menapak ke Downtown bertemankan kawan-kawan sekelas..sambil berjalan sambil berceloteh..memang lumrah budak perempuan macam tu..hohoho..

Sesampai sahaja di Downtown kami ke kedai favourite kami,Kedai No.2..dan menu yang selalu aku order adalah "Nasi Putih Ayam Kunyit dan Kuah Sup"..yummy..rindunye nak makan..selesai order aku gerak ke kedai sebelah..dari jauh memang aku da perhatikan.bende tu jugak lah buat aku terliur..nak taw ape??
AIS JAGUNG...memang sedap diminum kalo tekak tengah kering dek bercakap x berhenti-henti mase berjalan tadi...Selesai minum aku pon ke kaunter bayaran,bayar makanan yang aku order tadi..murah je.. RM 2.50..itulah menu yang aku mampu beli dan berjaya masok ke tekak aku berbanding menu lain..Kami meninggalkan Downtown dengan langkah yang besar sebb maghrib semakin hampir tapi kami belum solat asar lagi..Aku dan Syakila ke kolej Melati 1,manakala Marisa,Kuza dan Mun Bulan pulang ke kolej Melati 2.

Selesai Maghrib kami bersiap-siap nak ke Fakulti 'OM'..lupe nak cerita..malam tu ade ceramah pasal Offshore..budak-budak SUG diwajibkan hadir dan kami sebagai senior perlulah menunjukkan teladan yang baik..Akibat keserabutan aku dan syakila membatalkan hasrat nak makan dengan alasan kenyang minum ais jagung tadi..Majlis bermula jam 8.30, .sesampai di Fakulti OM..kami mendaftarkan diri,ingatkan kami yang awal tapi sangkaan kami meleset..kami sampai jam 8.25..hebat x kami..sampai awal..senior yang baik kn..hahaha.. Pintu kelas dikuak...PERGH...ramai da sampai rupenye..ingtkan boleh la buat group tido dekat belakang..tup tup dengar satu suara " Senior dudok depan"..haha..padan muke kam!!! .2 baris meja dengan kerusi khas untuk senior..Beruntung jugak dudok depan..ilmu sampai kat kami dulu...da la ade Air-cond besar kat tepi..(ayat sedap ati)..hahahha

Jam 9.15...perotku berbunyi..aduyai...time ni la die nak bunyi..aku tahan kepedihan dengan buat-buat senyum..serius aku tak ade  mood nak dengar ceramah hari ni..Aku pon tak berape nak ingat dah berape kali aku merengek kat Syakila.."Kila perot aku pedih"..lapar sampai menggigil kot..dengan Air-cond sejuk macam dalam peti ais lagi.....sumpah aku x tahan dok dalam bilik nie..uwaaaaa.... :(

Tepat jam 11 malam,keperitan yang aku tanggung berbaloi juga..dapat jugak keluar dari bilik nie...Dengan pantas aku berjalan meninggalkan Syakila di belakang...Misi aku nak buat TEH 'O suam..bagi stabilkan perot aku yang sejuk nie...

Sampai aje kat bilik aku mencapai heather,pergi pantry isi air...on  plug..sementara menunggu air nak panas aku salin pakaian..perot aku minta diisi..aku pon basuh tangan..Polisterin dibuka..selesai baca doa..aku pon makan..sesudah 3 suap..air dalam heather dah mendidih..dengan perasaan gembira ditambahkan lagi kehausan yang mendadak, aku bangun pergi ke meja mencapai heather dengan tangan kiri yang terketar-ketar...

TRAGEDI TELAH BERLAKU SAAT INI...

Akibat cuai dan gopoh aku terkena air panas..mula-mula aku x perasan air tu tumpah kat tangan aku...tapi setelah Syakila menjerit "Tim, air panas"...aku terhenti dari lamunan sambil jerit....

"KILAAAAAA....PAAAANASSSSSSS"

Aku berlari ke pantri basuh tangan aku yang melecur..dengan kerunsingan diri yang melanda..aku x dapat berfikir lagi...hanya mampu menahan sahaja..Sumpah aku tak nangis!! kuat kan..hahaah...Aku minta pertolongan Syakila isi air dalam baldi bagi rendam tangan aku tu...aku meneruskan makan makanan yang telah dijamah separuh tadi sambil tangan kiri berendam dalam baldi...Selesai makan..aku rasa keperitan dan kepedihan yang teramat di pergelangan tangan aku...aku pon minta pertolongan roomate aku tu sekali lagi panggilkan ketua aras..aku dirujuk ke bilik Ketua Blok ditingkat bawah..Aku dilayan bagai puteri...budak-budak tu tolong sapukan ubat gigi kat tangan aku tu...sambil tu mereka turut menunjukkan muka simpati...tapi aku cool aje..tahan sakit dengan gigit tuala yang aku sempat capai sebelum turun tadi...

Ajk blok sibuk mendail no telefon RS..setelah pelbagai halagan dan dugaan,aku berjaya juga ke Hospital Changkat Larang..bertolak jam 1.00 pagi..aku da ngantok da...dalam kereta banyak betol soalan yang diajukan...paling aku kelakar..RS ingat aku ni budak semester 1..aku kan comel..haaahaahhaaa.

Sampai hospital,MA sapukan ubat..lepas tu aku dapat injection bagi tahan sakit...selesai segala prosedur..aku pulang jam 2.15 pagi....Ya Allah..aku lupe esok test Cadastral...aduyai.!!!


Tarikh: 25 MAC 2010
Masa: 11.45 malam
Tempat: Bilik 230 Blok Melati 1,Uitm Perak

Buat tatapan kalian..















Sekarang tangan aku da pulih seperti biasa...cuma tinggal parut aje...nak taw aku pakai ubat ape??




"JENG JENG JENG"


nie la ubat yang aku pakai untuk hilangkan parut  
LUKANO,Product of Healin Biotechnology
Harga : RM 28.00


TERIMA KASIH HEALIN KERANA KEMBALIKAN SENYUMAN AKU

p/s: pesan aku "hati-hati dengan air panas ye.."

5 comments:

muhamadfirdaus said...

haha... bgs3... kisah ini harus dijadikan teladan.. sangkut paut dengan cuai dan jadual pemakanan yg kurg betul..hehe...
yg pasti, sumenye selamat... Alhamdulillah... :)

Qu azniza ;) said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee yerrk ahaha

rohanazainal said...

gastrik? 2 mkn smbal kak moon wat byk sgt r 2.. hehehe..

pergh! mmg skt giler, panas.. panas.. panas.. msT ta igt derita tyme 2 kan?

muhamadfirdaus said...

saya baru je cuai pagi2 ni... kol 6.40 pagi..
hehehe.... " malang tiada bau", sbb tu tkleh nk elak..hehehe...

Fatimah Muhammad said...

epy:btol tu..harus dijadikan teladan..
quza: hang gila!
kak ana:haha..bukan la...sambal tu ok je..perot tim ni ngade2 skit..
epy:ish3..lain kali hati hati ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...