Tuesday, November 1, 2011

Misteri Tayar Pancit


~Salam~

Setiap orang yang ade motor mesti tak suke kalo tayar motor korang asyik pancit je kan.Aku pon x terkecuali jugak.Sabtu lepas,adik aku janji amik aku kat ofis 6.30.Tunggu 20 minit baru sampai..selalunye 10 minit dah sampai dah.Sesampai je,aku tanye .kenapa lambat.. aku bajet mesti die sesat lagi..tapi salah tafsir la pulak.. aku tengok angin tayar motor tu kurang.Aku cakap tiap kali aku keluar rumah mesti kena pam tayar..kenape kempis lagi..

Aku jadi heran kenape angin tayar asyik kurang jer,aku pakai tayar tubeless kot..Otw balik rumah,motor asyik begegar aje..da la jalan banyak lopak air + bonggol..Sampai rumah,amik duit terus pergi kedai motor.

Sampai kedai motor,kedai nak tutup da..aku pon cepat-cepat parking motor depan kedai..aku panggil apek kedai suroh tengok tayar ..apek tu check tayar ..die siram air kat tayar belakang..

Aku    : Apek..apa pasal motor ni? asyik kena pam aje..

Apek  : Asyik kena pam aje? 
            Mari tengok..
            Ayoo amoi.. ada paku ma ..

Aku    : Owh..patut la i selalu pam..tp asyik pancit je..heee

p/s: Memang lumrah la kan kalo perempuan bawa  kenderaan..dorang taw bawak je..bab-bab nak check ke,rosak skit ke, skru tercabut ke,pancit ke ...semuanye jadi keje lelaki..hahaha

2 comments:

Qu azniza ;) said...

yaaah macam ni la update blog xberjela sangat hahahaha

p/s: pompuan memg taw naik je.bab repair lingkop

Fatimah Muhammad said...

hehe..
ok.baik!
saya akan sentiasa memperbaiki kelemahan selagi mendapat respon dr kamu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...